برنامه کاهش هزینه های ساخت سرکهای استندرد و با دوام بیشتر

در حال حاضر، یک کیلومتر سرک در کشور با هزینه بیشتر از حد ضرورت اعمار و ساختمان می شود اما دوام آن کمتر از آنست که در دیزاین مدنظر گرفته شده است، ما می دانیم که هر سال در قسمت اعمار سرکها در کشور میلیارد ها افغانی به مصرف می رسد اما در بخش معیاری شدن سروی، دیزاین، اعمار و حفظ و مراقبت این سرکها، بسیار کم و یا هیچ توجه نشده است که از یکطرف هزینه اعمار سرکها را افزایش داده است و از طرف دیگر دوام استفاده این سرکها بسیار کم شده است.
اهداف برنامه:
1.بلند بردن ظرفیت تخنیکی وزارت فوایدعامه.
2.کاهش هزینه اعمار سرکها.
3.افزایش یا دوام استفاده سرکها.
نتایجه مطلوب برنامه
1.جمع آوری و آماده کردن معیار های دیزاین (Design Criteria).
2.آماده کردن کتاب مشخصات تخنیکی (Technical Specification)
3.آماده کردن اپلیکنیشن تعیین معیار قیر (Web-based Application)
4.آماده کردن رهنمود اعمار سرکها(Construction Manual)
5.آماده کردن دیزاین پوش سرک (Pavement Design Manuals)
6.آماده کردن نقشه های استندرد (Standard Drawings)
7.ساختن سیستم مدیریت کیفیت (Quality Management System)
8.تنظیم لابراتوار و بلند بردن ظرفیت تخنیکی (Construction Material Testing Laboratory)
9.افزایش دانش مسلکی انجنیران (Capacity Building)
معیاد زمانی آغاز برنامه
برای تمام بخش های این برنامه مدت ۲۰ ماه درنظر گرفته شده است که تاریخ آغاز از شروع برنامه حساب می شود.
تیم کاری برنامه
این برنامه قسمی پلان شده است که از طرف انجنیران افغانستان و با کمک تخنیکی انجنیران کانگریس هندوستان (Indian Road Congress or IRC) شروع می شود.
نوت: از اینکه در داخل افراد متخصص و با تجربه کم است، بخاطر انجام کار برعلاوه افراد دایمی برای متخصیصین داخلی (part-time)و برای متخصیصین خارجی (homebased) زمینه کار برابر می شود.
سه بخش مهم و ضروری برنامه متذکره از طریق ویب سایت وزارت فوایدعامه، جابز دات ای ایف به اعلان سپرده است، علاقمندان و متخصصین می توانند بخش های فوفق از طریق ویب سایت هایت متذکره خلص سوانح و اسناد ضروری شان را ارسال نمایند.
دفتر مطبوعاتي وزارت